Helmi Seniorikoti

Helmi Seniorikoti sijaitsee maaseudun rauhassa hyvien kulkuyhteyksien päässä Hollolan Kalliolassa, lähellä Lahden kaupunkia. Asukkaat Helmikotiin ovat tervetulleita ympäri Suomen.

Helmi Seniorikoti on tarkoitettu ihmisille, jotka haluavat luotettavaa ja hyvää hoitoa turvallisessa asumisyhteisössä, eivätkä mahdollisesti enää pärjää omassa kodissa ilman jokapäiväistä arjessa auttamista. Tarve seniorikotiasumiseen voi olla yksinäisyys ja turvattomuus, kaivataan tukea arkeen sekä yhteisöllisyyttä samanikäisten kanssa tai halutaan kohottaa elämänlaatua virikkeellisellä asumisella.

Helmikoti on kristillinen, kodinomainen ja turvallinen rivitaloyhteisö.
Kodissamme on 16 asuntoa, yksiöitä ja kaksioita, sekä kodikkaat yhteiset
tilat saunoineen ja ulkopatioineen. Viehättävä piha-alue mahdollistaa
turvalliset kävelytuokiot ulkona ja vaikka kasvimaan kuokkimisen yhdessä
Helmen hoitajien kanssa. Asuntojen pihoilla on myös mahdollisuus vaikka
oman kukkapenkin laittoon. Koko asuinalueemme on esteetön;
rollaattoreilla sekä pyörätuoleilla on helppo liikkua.

Lemmikkieläimet ovat Helmikotiin erittäin tervetulleita. Tällä hetkellä Helmessä asukkaita ilahduttaa pieni koira nimeltään Jörö.

Helmikotiin ovat tervetulleita myös pariskunnat tai esimerkiksi sisarukset kaksioon yhdessä asumaan.

Arkemme Helmikodissa koostuu yhdessä tekemisestä ja elämisestä. Jokaisella on kuitenkin itsemäärämisoikeus ja kunnioitamme asukkaan omia toiveita ja tapoja elää ja asua.

Hoidosta ja huolenpidosta Helmikodissa vastaa Lähimmäispalvelu Helmen ammattitaitoiset, luotettavat ja palvelualttiit hoitajat.

Helmikodissa on oma sairaanhoitaja ja hän palvelee asukkaita joka arkipäivä ja on yhteydessä viikottain puhelinkierrolla Pihlajanlinnan omalääkäriimme. Vesikansan terveyskeskuskin on vain noin kahden kilometrin päässä.

Omahoitajan tekemä hyvä hoito- ja palvelusuunnitelma kartoittaa jokaisen asukkaan voimavarat ja tarpeet. Näin asukkaiden toimintakyky pysyy mahdollisimman hyvänä arjen toimintojen ja tavotteiden avulla ja elämänilo säilyy.

Virikkeellinen mielekäs arki ja ystävien läsnäolo ovat parasta lääkettä seniori-ikään!