Helmi Seniorikoti

Helmi Seniorikoti sijaitsee maaseudun rauhassa hyvien kulkuyhteyksien päässä Hollolan Kalliolassa, lähellä Lahden kaupunkia. Asukkaat Helmikotiin ovat tervetulleita ympäri Suomen.

Helmi Seniorikoti on tarkoitettu ihmisille, jotka haluavat luotettavaa ja hyvää hoitoa turvallisessa asumisyhteisössä, eivätkä mahdollisesti enää pärjää omassa kodissa ilman jokapäiväistä arjessa auttamista. Tarve seniorikotiasumiseen voi olla myös yksinäisyys ja turvattomuus, tuen kaipaaminen arkeen tai yhteisöllisyyden kokeminen.

Helmikylä on kodikas ja turvallinen rivitaloyhteisö kristillisellä arvopohjalla.
Helmikodissamme on ikäihmisille reilu 20 asuntoa
ja lisäksi Helmikylässä 6 asuntoa perheille ja vaikkapa vapaaehtoisille asuttavaksi.
Asunnot kylässä ovat yksiöitä, kaksioita sekä kolmiota. Kylässä on myös kodikkaat yhteiset tilat, Helmi-tupa, lounaspaikka ja yhteiset saunatilat.
Viehättävä yhteinen piha-alue mahdollistaa
turvalliset kävelytuokiot ulkona, kesäisen aamukahvin ulkosalla sekä vaikka makkaranpaiston nuotiopaikalla ystävien kanssa.
Jokaisessa asunnossa on oma pieni piha.
Koko asuinalueemme on esteetön;
rollaattoreilla sekä pyörätuoleilla on helppo liikkua.

Lemmikkieläimetkin ovat Helmikotiin erittäin tervetulleita.

Helmikotiin ovat tervetulleita myös pariskunnat tai esimerkiksi sisarukset kaksioon yhdessä asumaan.

Arkemme Helmikodissa koostuu yhdessä tekemisestä ja elämisestä. Jokaisella on vahva itsemäärämisoikeus ja kunnioitamme asukkaan omia toiveita ja tapoja elää ja asua.

Hoidosta ja huolenpidosta Helmikodissa vastaavat ammattitaitoiset, luotettavat ja palvelualttiit hoitajat, sairaanhoitajat, kodinhuoltajat, keittäjät, talonmiehet ja toimiston väki.

He kaikki, talonmiehiä myöten, tekevät työtä suurella sydämellä, asukkaidemme parhaaksi.

Helmessä on oma sairaanhoitaja, joka tuntee asiakkaamme hyvin ja näin hyvä hoito mahdollistuu yhteistyössä lääkärien sekä muun hoitotiimin kanssa. Kotihoidon asiakkailla on mahdollista saada lääkäripalvelut sairaanhoitajan välityksellä myös kotiin. Näin liikuminen terveyskeskukseen vähenee huomattavasti.

Hoitajat tuntevat asukkaamme hyvin ja tietävät heidän voimavarat ja tarpeet. Asukas tulee kuulluksi ja hyvä hoito pitää toimintakyvyn mahdollisimman hyvänä. Arjen toimintojen ja tavotteiden avulla ja elämänilo säilyy.

Virikkeellinen mielekäs arki ja yhteisöllisyys ovat parasta lääkettä seniori-ikään!