Virikkeellinen arki Helmikodissa

Lähimmäispalvelu Helmi järjestää päärakennuksessa arkiaamuisin sekä -iltapäivisin yhdessäolon
hetkiä esimerkiksi käsityön, musiikin tai liikunnan parissa. Viriketoimintaa järjestetään asukkaiden toiveita kuunnellen. Viriketoimintaamme ovat tervetulleita myös lähiseudun ikäihmiset.

Kutsumme vierailijoita mm. yhdityksistä, kouluista ja päiväkodeista. Meille ovat myös tervetulleita vapaaehtoiset laulattamaan, juttelemaan tai vain viettämään aikaa kanssamme.

Panostamme mielen ja kehon hyvinvointiin ja siksi Helmikodissa järjestetään tuolijumppaa ja yhteistä ulkoilua monta kertaa viikossa. Yhdessä tulee lähdettyä helpommin kävelylle kuin yksinään.

Helmikodin viehättävässä pihapiirissä on myös mahdollisuus puutarhan hoitoon kasvimaata myöten.
Viime kesänä aamuvarhaisella asukkaat laittoivat perunat kasvamaan yrttien viereen ja marjojen kypsyessä keräsivät niitä keittäjälle kiisseleitä ja piirakoita varten. Jokaisella asukkaalla on myös oma pieni piha, mihin voi halutessaan laittaa kukkapenkkiä tai yrttimaata ja hoitaa niitä yksin tai yhdessä henkilökunnan kanssa.

Päärakennuksessa vietämme myös laulutuokioita, hartaushetkiä ja joka kuukausi muutamat nimi- tai syntymäpäiväjuhlat kakkukahveilla. Jokainen saa olla sankari vuorollaan. Juhlistamme myös kalenterivuoden juhlapyhiä, pieniä ja suuria. Teemaviikkoja on keväisin ja syksyisin. Perinneviikoilla syömme perinneruokia, puemme Helmikodin perinneasuun sekä muistelemme eri tavoin mennyttä aikaa.


Osallistumme yhdessä myös erilaisiin hyväntekeväisyystempauksiin; valmistamme Romanian lapsille joululahjoja, pakkaamme keräyksiin vaatteita ja villasukkia. Yhdessä tekeminen piristää.

Kaikkiin toimintoihin osallistuminen on vapaaehtoista ja tarvittaessa haemme asukkaan toimintaan mukaan,
jos liikkuminen on hankalaa.

Omaiset, ystävät ja kyläläiset ovat aina tervetulleita Helmikotiin, kahvipannu on kuumana aikaisesta aamusta myöhäiseen iltapäivään!